Dag 9208.

Nu ska här bloggas som om det inte finns någon morgondag.

 

Jul jul varför denna jul?

 

I mitt stilla sinne jan jag vist förstå varför man i ett sekulariserat land som Sverige fortfarande firar jul. För att träffa familjen. För att äta. För att vara ledig och framför allt få supa sig redlös.

 

Jag köper dock inte allt pyntande.

 

Vad är det man pyntar med och varför?

 

Röda kulor, på mer eller mindre strategiska platser. Varför röda kulor? Vad ska de symbolisera? Jesus kulor? Eller röda äpplen? Troligare, men varför i helvete ska de hängas överallt?

 

Glitter. Glitter, vad fan är det? Har det måhända börjat som ett substitut för snö vid julgransdekorationer inomhus? Mycket möjligt, Men varför är det då inte vitt? Varför silverfärjat glitter? Eller Neon-jävla-helvetes-glitter i alla möjliga och omöjliga färger?

 

Ljus. Ljus är mer motiverat, men alla ljusslingor och ljusslingsinstallationer? Vad är meningen med det? Det är ett irrationellt masshysteriskt beteende som borde förbjudas.

 

Julgran. Att ge sig ut i skogen (eller ner till den lokala Spädgransmördaren/handlaren på torget) och såga ner en späd gran precis i början på sitt unga liv för att sedan släpa in den inomhus och skända det unga trädet (med allehanda substitut härstammande från en tid då gemene man verkligen inte levde i överflöd). Det är om jag får säga vad jag tycker aningen perverst. Som om den stackars unga granens kvarlevor inte har skändats nog så ska det dansas runt de och några veckor senare ska det rituellt ”plundras” (plundra lik!) och kastas ut.

Och i denna massiva nya ”gröna våg” som vi nu lever mitt i med EKOLOGISKT, RÄTTVISEMÄRKT, NÄRPRODUSSERAT och allt vad det är, hur illa klingar det inte att då köpa in granar från diverse nordiska och nordeuropeiska länder? Hur mycket koldioxid släpps inte ut bara för att frakta dom så nära oss som möjligt bara för att vi inte orkar oss ut i skogen och mörda vår egen gran?

 

Tomten. Jultomten vad är det för en filur? Ja Jag orkar inte ens ta upp det..

 

Så varför fyller folk sina hem med Röda kulor, Spädgranslik, glitter och annat skit? Jag har hört allt från ”Det är tradition” till ”det blir så mysigt”.  (Jag blir dock svårt motarbetad i de egna leden då Både mor och kvinna lider av en svårartad Julfetish.)

 

Julmaten. Julmat är också en hemsk historia.

 

 

Jag säger – Usch och fy!

 

Så vad händer i mitt liv i övrigt? Inte mycket värt att orda om så jag lägger upp lite bilder från skolan istället.

Detta är från dag ett i Modellmålerikursen. Gråskala.

Här är resultatet från dag 2. Tanken var att ha en så naturalistisk färgskala som möjligt.

Här är den tredje och sista målningen från den kursen, kommer inte ihåg hur han formulerade det den dagen men vi skulle måla varmt och kallt.

 

I måndags eftermiddag påbörjade vi en Skulpurkurs. Då blev det inte något producerat.

Här kommer tisdagens alster.

Detta är det från tisdagen som jag har på bild, jag gjorde en haj i ståltråd också men glömde att fota den.

Här leks det med lera. En del saker har jag en klar bild av hur det ska bli medans en del saker bara händer.

Ni märker kanske åt vilket håll det lutar? Haha

Jag är mycket nöjd. Den är till salu. Maila bud. Ej leverans innan jul.

 

Så håll till godo eller håll till höger.

Tack och förlåt.

 


RSS 2.0